Акрилові стільниці (штучний камінь, акриловий камінь)

Акрилові стільниці (штучний камінь, акриловий камінь)

Поговоримо про акрилові стільниці? Назви, які можна зустріти: акриловий камінь, штучний камінь, штучний мармур, штучний акриловий камінь. Ми розглянемо властивості цього матеріалу та покажемо декори на прикладі бренду Grandex (TriStone).

Акриловий камінь - безпечний полімерний композитний матеріал: включає медичну глину, акрилові смоли, пігменти природного походження, тригідрат алюмінію і т.д.

Переваги:

☑️ гладка, приємна на дотик поверхня;

☑️ гігієнічність: відсутність пор, де можуть розводитися бактерії, грибки та пліснява;

☑️ легкий догляд: серветка з мікрофібри + звичайний миючий засіб;

☑️ цікава палітра кольорів та декорів;

☑️ відсутність стиків та можливість реалізації нестандартних форм;

☑️ водостійкість: підходить для кухонних стільниць та в ванну, а також підвіконь;

☑️ можливість ремонту: видалити подряпини, сколи чи замінити частину стільниці.

Відверто про недоліки: можна подряпати та боїться високих температур. Тому обов’язково використовуйте дошку для нарізання та підставки під гаряче! Хоча це правило стосується більшості стільниць. Ми б радили віддавати перевагу світлим та неоднотонним декорам.

Інструкція по догляду за стільницею та мийкою з акрилового каменю (на прикладі бренду Grandex/TriStone).

Акриловий камінь не має пор і мікротріщин, і різного роду забруднення та волога не проникають всередину. Завдяки цьому бруд, жир та інші побутові забруднення залишаються на поверхні, і їх, як правило, нескладно видалити губкою і звичайними м'якими мийними засобами. Проте, будь-які забруднення та пролиті рідини, особливо кольорові, рекомендується одразу ж видаляти з поверхні фланелевою або іншою м'якою серветкою.

1. Не рекомендується готувати їжу безпосередньо на стільниці з використанням ножів та інших гострих предметів – рубати, нарізати, подрібнювати. Захищайте поверхню стільниці, використовуючи кухонні обробні дошки.

2. Варто з обережністю використовувати на поверхнях гострі предмети або предмети, які дряпають, щоб убезпечити поверхню від появи подряпин і потертостей.

3. Візьміть до уваги, що дрібні подряпини, пил і сліди природного зносу на світлих поверхнях з пісочною текстурою помітні менше, ніж на темних поверхнях насичених відтінків і однотонних кольорів.

4. Уникайте ставити в мийку або на стільницю з штучного каменю зняті з вогню каструлі, сковорідки, чайники та інший сильно розігрітий посуд. Не забувайте користуватися підставками з теплоізоляційних матеріалів, а в мийку покладіть захисний килимок.

5. Якщо вам потрібно вилити в раковину або мийку киплячу рідину, пустіть попередньо воду з холодного крану, щоб окріп змішувався з холодною водою. Це допоможе уникнути температурного шоку, який може викликати пошкодження раковини або мийки.

6. Слідкуйте, щоб дно широкої поверхні посуду, який виступає за межі варильної поверхні, не нависало над поверхнею стільниці і не доторкалося до неї.

7. Випадково розлиті на поверхню агресивні хімічні речовини (наприклад, сильні кислотовмісні рідини для прочищення каналізаційних труб, засоби з метиленхлоридом для очищення духовок і плиток, ацетон та інші аналогічні речовини) необхідно негайно змити, використовуючи мильний розчин і велику кількість води. Якщо хімічні речовини залишити надовго, вони можуть пошкодити поверхню.

8. Окріп становить небезпеку для поверхонь  – після нього можуть з'явитися мікротріщини і залишитися плями молочного кольору.

Наші клієнти досить часто обирають акриловий камінь, особливо для стільниць у ванну. Є можливість зробити цільними стільницю та раковину.

Приклад використання штучного каменю для стільниці з раковиною у ванній кімнаті

Приклад використання штучного каменю для стільниці з раковиною у ванній кімнаті

Більше корисного матеріалу про меблі та матеріали в нашому блозі!

Замовляйте меблі у професіоналів! 14+ років досвіду, власне виробництво та офіційна гарантія! Працюємо в Україні і закордоном. Тел. 067 972 2507.