Де краще замовити дизайн - проєкт меблів: у меблярів чи дизайнера інтер'єру?

Де краще замовити дизайн - проєкт меблів: у меблярів чи дизайнера інтер'єру?

Планування майбутньої шафи чи кухні - відповідальний процес, адже важливо досягти не лише бажаного візуального ефекту, але й продумати зручність, функціональність меблів.

Замовлення проєкту меблів у дизайнера інтер'єру

В залежності від досвіду та обраного пакету послуг в обов'язки дизайнера інтер'єру входить загальне проєктування простору приміщення, зручне розташування комунікацій, обрання матеріалів, нагляд за ремонтними роботами та рештою підрядників. Дизайнер допомагає клієнту визначитися з кольоровою гаммою, формою предметів та поверхонь, їх розташуванням. Більш досвідченні дизайнери проєктують візуалізації меблів вже з врахуванням можливостей реалізації тієї чи іншої меблевої конструкції, її надійності, але це досить специфічні знання. Що стосується кухні, то в більшості випадків ви отримаєте гарну візуальну картинку і перелік матеріалів для фасадів, стільниці, назви декорів та кольорів. Але не будете впевнені, що усі тумби та шухляди можна виконати в такому розмірі, що усе буде працювати злагоджено. Якщо ваш дизайнер інтер'єру займається проєктом "під ключ", то він разом з клієнтом буде з'ясовувати усі хвилюючи моменти з меблярами, консультуватися, знаходити рішення в спірних моментах. Якщо послуги дизайнера були обмежені візуалізацією проєкту, то решту питать доведеться розв'язувати самостійно з кожним окремим підрядником та вносити зміни в ході реалізації. Чим більш грамотний і продуманий дизайн, тим менше правок доведеться вносити. Тут важливий досвід самого дизайнера інтер'єру та його бажання досконального вивчення усіх нюансів.

Крім того важливо спрогнозувати кінцеву вартість реалізації всього того, що промалював для вас дизайнер. Дуже часто бувають випадки, коли клієнт звертається до нас з проєктом від дизайнера, дуже гарним проєктом, але для нього стає неприємним сюрпризом вартість тих меблів/матеріалів, які використав дизайнер для створення візуалізації. І тоді замовник мусить шукати альтернативи, вносити зміни в проєкт, що вже є для нього неприємним моментом. 

Наша порада: не соромтеся озвучити дизайнеру очікувану вартість реалізації дизайнерського проєкту, ті моменти на яких ви згідні зекономити і які є принциповими для вас. Або щоб він запропонував кілька варіантів реалізації того чи іншого рішення з різних матеріалів.  Наприклад,  ви:

1) маєте в проєкті білу шафу: це може бути дерево, МДФ, ЛДСП, Fenix, акрил і т.д. В такому варіанті клієнт зможе потім визначитися з матеріалом, щоб вкластися в бюджет та отримати візуально ту саму шафу. Тут є широкий простір можливостей для реалізації.

2) маєте кухню з стільницею "під мармур", то тут все складніше. По-перше, це вже суттєво звужує кількість матеріалів, які можна використати, а по-друге ви не можете бути впевненим в наявності такого чи іншого задуманого декору. 

3) маєте промальовану робочу поверхню кухні на рівні підвіконня. Але потім дізнаєтеся, що за конкретно такої висоти неможливо розмістити посудомийну машину (немає таких низьких моделей) та стільниця може мати стик (залежить від розміру листа). 

Якщо ви обрали справжнього спеціаліста, то процес реалізації проєкту буде легким та позбавлених неприємних сюрпризів. Меблі стануть частиною єдиного продуманого простору, а їх вартість не стане для вас несподіванкою.

Проєкт меблів від меблярів

В послуги мебляра входить розробка проєкту меблів та їх виготовлення. Але і тут є 2 важливих моменти.

Припустимо, клієнт не має жодного проєкту від дизайнера, а лише певні збережені зображення того, що йому подобається. Мебляр проводить заміри, враховує особливості приміщення, розташування комунікацій та самостійно запропонує кілька варіантів розташування меблів. Потім ви разом оберете матеріали, з яких можна досягти бажаного візуального ефекту з наявних взірців та вкластися в бюджет. Мебляр відповідальний за те, щоб спрогнозувати надійність конструкції, її міцність, ергономіку та обговорити усі деталі з замовником. Клієнт буде впевнений, що отримає очікуваний результат, а все задумане можна реалізувати.

У випадку коли клієнт має проєкт від дизайнера, але хоче внести певні корективи мебляр проєктує меблі, дотримуючись загального дизайну та враховуючи зауваження клієнта. Він може керуватися, для початку, замірами з проєкту. Після погодження усіх змін передає проєкт технологу, який вже проводить точні виміри та подає креслення в роботу.

Важливим є те, що мебляр не відповідає за те, наскільки, наприклад, гармонійно буде пасувати фасад кухні до відтінку стелі чи підлоги та чи вистачить в кімнаті освітлення тощо. Звісно, він буде намагатися допасувати меблі до інтер'єру, пропонувати відтінок, текстуру, але кожен такий момент обговорюється з клієнтом і саме клієнт відповідальний за те, чи вдало він обрав той чи інший взірець. Мебляр відповідальний за те, щоб кінцевий виріб був якісно виготовлений, а усі використані матеріали відповідали обраним вами взірцям. 

Отже, який би шлях ви не обрали є певні плюси та мінуси. Якщо ви повністю довіряєте смаку дизайнера інтер'єру, його кваліфікації, то сміливо замовляйте меблі згідно його дизайну. Мебляр в будь-якому разі ретельно ознайомиться з проєктом та з'ясує усі спірні моменти. Ризиком є можлива висока вартість реалізації та корективи проєкту в процесі його реалізації.  Якщо ви знайшли мебляра, який не лише якісно виготовляє меблі на замовлення, але й створює самостійно естетичні, гарні проєкти, які вам до вподоби, то можете сміливо скористатися його послугами. Ризиком є повна відповідальність клієнта за обрані ним взірці матеріалів. 

Для нашої компанії  цікаво працювати як з готовими проєктами від вашого дизайнера, так і створювати їх самостійно!

Якщо ви вже маєте проєкт, то надсилайте його нам і вже за день-два ви будете знати вартість своїх меблів!

Якщо ні, то можемо почати вже зараз працювати над проєктом вашої майбутньої кухні, вітальні, гардеробної та інших корпусних меблів на замовлення.

Ми працюємо по всій Україні та закордоном! Ви можете зв'язатися з нами будь-яким зручним для вас способом!

Проєкт кухні від дизайнерів Meblens

Проєкт кухні від дизайнерів Meblens

Проєкт кухні від створений спеціалістами Meblens

Проєкт кухні від створений спеціалістами Meblens

Проєкт кухні від Meblens

Проєкт кухні від Meblens

Меблі, виготовлені по проєкту від дизайнера клієнтів

Меблі, виготовлені по проєкту від дизайнера клієнтів

Кухня виготовлена по проєкту від дизайнера клієнта

Кухня виготовлена по проєкту від дизайнера клієнта