Кухня на замовлення або фабрична модульна. Як обрати?

Кухня на замовлення або фабрична модульна. Як обрати?

Для початку, з'ясуємо, що означає модульна фабрична кухня. Це кухонний гарнітур, який складається з стандартних блоків (тумб), які можна комбінувати між собою, фактично збираючи конструктор майбутніх меблів. Є випадки, коли певні моделі вже мають свій сталий вигляд - готові кухні, де ви не можете забрати/замінити певні блоки, а купуєте готовий виріб. В цьому випадку можливий лише вибір кольору, варіації розмірів (не завжди).

Переваги купівлі готової/модульної кухні:

  • Вартість. Компанія вже має готове рішення для клієнта, а це значить, що вона не буде затрачати додатковий час на створення індивідуального проєкту, його погодження, доставку необхідних матеріалів.
  • Простота замовлення. Готову кухню можна замовити не виходячи з дому. Є безліч виробників, на сайті яких ви обираєте модель кухні, задаєте свої параметри (які можливі) та сплачуєте за виріб.
  • Час. Виготовлення кухні займає мінімум часу, вона може бути, навіть, в наявності. В такому випадку вам потрібно дочекатися лише її транспортування та здійснити монтаж.

Недоліки купівлі готової кухні:

  • Якість. Як правило, виробники використовують дешевші матеріали при виробництві: силікони, клеї, фарби, завіси. 
  • Обмежений асортимент. Важко знайти готове рішення кухні, яке буде відповідати усім вашим побажанням. Ви будете мати  обмежений вибір в матеріалах та кольорах. 
  • Монтаж. В більшості випадків ви отримаєте меблі транспортною компанією до відділення або адреси і будете мусити самостійно їх заносити на об'єкт та шукати майстрів по монтажу меблів, сплачуючи за ці послуги окремо.
  • Розміри, особливості комунікацій. Для того, щоб кухня добре змонтувалася потрібні ідеально рівні поверхні та кути, наявність точних вирізів для комунікації. Інакше в процесі встановлення доведеться вирізати отвори прямо в приміщенні, а це зайвий шум, пил та неможливість їх ідеально закромкувати на місці. Чим складніша форма кухні (кутова, п-подібна), тим складнішим буде її монтаж.
  • Неунікальність. Будьте готові, що рано чи пізно ви можете побачити аналогічну кухню в іншій оселі. 
  • Гарантія. На такі меблі гарантія, як правило менша (1-2 роки).

Якщо ви вирішили придбати готову кухню, то дуже важливо обрати сумлінного виробника, який навіть за умови налагодженого масового виробництва якісно виконає свою роботу та потурбується про надійне пакування та доставку. 

Що означає виготовлення кухні на замовлення? Це індивідуальний виріб, яки проєктується окремо для кожного клієнта згідно його вподобань, особливостей приміщення та цінового запиту. Такі меблі ще називають дизайнерськими, оскільки створюються по унікально розробленому проєкту дизайнера інтер'єру або меблярем. 

Переваги кухні на замовлення:

  • Ексклюзивність. Ви отримаєте неповторний виріб, який буде створений спеціально для вас. В вашому розпорядженні унікальні декори, матеріали з усіх куточків світу.
  • Точність.  Замовляючи кухню по власних розмірах ви будете впевнені, що усі комунікації будуть без проблем підключені, зазори між кухнею та поверхнями будуть мінімальні. 
  • Індивідуальність. Для кухні важливим є не лише її зовнішній вигляд, а й реальна відповідність до потреб своїх господарів. Якщо ви полюбляєте запікати страви, то є можливість зробити цю зону більш просторою та місткою. Або, припустимо, ви робите закупи продуктів тільки раз на 1-2 тижні, то вам потрібно багато місця де розмістити усі ці запаси. 
  • Гарантія та сервіс. При замовленні кухні по власних розмірах та проєкту ви отримаєте максимум сервісу, уваги. З вами будуть підтримувати зв'язок на кожному етапі розробки дизайну, меблі доставлять, винесуть на поверх та змонтують. Наші спеціалісти завжди залишають після себе чистоту та порядок, обережно проводять усі роботи. На такі меблі, як правило, дають довшу гарантію - 5 років, якщо ви замовляєте меблі в Meblens.

Недоліки кухні на замовлення:

  • Час. Виробництво таких меблів займає більше часу, оскільки увесь процес потребує великої частки людської праці. Зазвичай, кухню виготовляють на 1,5-2 місяці (суттєво термін залежить від швидкості доставки потрібних матеріалів).
  • Вартість. Значні затрати людської праці та часу впливають на вартість меблів. Клієнт платить дорожче за те, що отримає ексклюзивний виріб, який буде відповідати усім його побажанням.

Де замовити кухню? Обрати готову фабричну або виготовити по власних розмірах та побажаннях? На ці питання не може бути однозначної відповіді, оскільки певні нюанси є в обох варіантах: що стане для вас вирішальним фактором залежить від особистих вимог та критеріїв вибору. 

Якщо ви в пошуках відмінного сервісу, уваги до кожного свого побажання та потребуєте компетентних порад, то будемо раді виготовити для вас кухню мрії. Приклади наших реалізованих робіт, більше ідей для кухні можна знайти тут.