Шпон: натуральний та модифікований, деревний та кам'яний

Шпон: натуральний та модифікований, деревний та кам'яний

   Тренди на використання природних матеріалів в інтер'єрі набирають популярності.  Зазвичай, меблі з натурального дерева чи каменю - це ознака достатку і багатства. Фасади з масиву дубу, ясеню чи декор з каменю - досить розкішне та вартісне рішення, яке не усі можуть собі дозволити. Тому, в час раціонального використання власних ресурсів, шпоновані меблі є гідною альтернативою.

Що ж таке шпон?

  Шпон - це тонкий зріз (0,35-4 мм) натурального матеріалу (цінних порід деревини або сланцю) який повністю зберігає  оригінальну текстуру, малюнок. Ці листи приклеюють до обраного матеріалу-основи, імітуючи цілісний масив дерева чи камінь.

Який шпон ми використовуємо?

    Компанія MEBLENS використовує модифікований, натуральний та кам’яний шпон при виробництві меблів.

Чим відрізняється натуральний і модифікований деревний шпон?

  Модифікований шпон виготовляється зі швидкозростаючих порід дерева, які після багатьох стадій обробки, стають вже відомими пластами деревини з прогнозованим малюнком. Тобто він, як і натуральний має одне природнє походження. Але модифікований шпон має одну велику перевагу - однорідність, передбачуваний малюнок, як на взірці. Усі листи такого шпону в рамках одного декору ідентичні. 

  Натуральний шпон виробляється шляхом стругання колод різних порід деревини (переважно цінної) на тонкі листи з мінімальними стадіями обробки. Візерунок такого шпону неможливо передбачити чи спрогнозувати, що, в майбутньому, надає інтер’єру більшої унікальності та оригінальності.  Така природність натурального шпону для когось є перевагою, а для когось недоліком.

   Якщо ви цінуєте 100 % натуральність, природність, для вас не стане неприємним сюрпризом, що на одному фасаді малюнок має більше вкраплень одного відтінку, а на іншому є акцентна смуга, то можете сміливо зупинити свій вибір на натуральному шпоні. Такі меблі є унікальними та неповторними. Ви обираєте лише дерево, колір і текстура якого вам подобається найбільше. Приклад кухні з натурального шпону

   У випадку, коли хочеться бачити свої меблі такими, що повністю відповідають фотовізуалізації дизайнерського проєкту, то краще обрати модифікований шпон. Він буде виглядати досить натурально, живо, але без особливостей, які притаманні справжньому унікальному дереву. Приклад кухні з використанням модифікованого шпону.

Кам’яний шпон 

   Кам’яний шпон являє собою тонкий шар (1-4 мм) зрізу гірської породи (сланцю або мармуру), з’єднаної з підкладкою (скловолокно, поліестер, фліс, бавовна) з допомогою спеціального клейкого розчину. Основними перевагами кам’яного шпону є гнучкість і пластичність матеріалу, його водостійкість, мала вага і багата палітра відтінків, природній зовнішній вигляд, оригінальна текстура.

   Застосування природного каменю в будівництві і оздобленні приміщень налічує багато століть. Кам'яний шпон можна використовувати для: декорування стін; оздоби меблів; в ванних кімнатах; для підлоги; на фасадах будівель.

   Зверніть увагу, що далеко не кожна меблева компанія має можливість працювати з цим унікальним і цікавим матеріалом! Тому важливо знайти підрядника, який має досвід роботи з цим матеріалом. Компанія MEBLENS є офіційним представником кам'яного шпону у Львові. В нашому портфоліо є приклад використання кам'яного шпону на фасаді кухні

   Замовити меблі зі шпону можна просто залишивши заявку на цьому сайті або завітавши в наші салони.  Ми працюємо по всій Україні та виготовляємо меблі на замовлення за вашим проєктом чи розробляємо його самостійно!

Фасад кухні з кам'яного шпону зблизька

Фасад кухні з кам'яного шпону зблизька

Кам'яний шпон на фасаді кухні

Кам'яний шпон на фасаді кухні

Модифікований деревний шпон

Модифікований деревний шпон

Модифікований шпон на тумбі в ванній кімнаті

Модифікований шпон на тумбі в ванній кімнаті

Натуральний шпон на кухні

Натуральний шпон на кухні