FENIX - унікальний матеріал для меблевих фасадів

FENIX - унікальний матеріал для меблевих фасадів

FENIX - інноваційні італійські матеріали, створені компанією Arpa Industriale для застосування у різних вертикальних та горизонтальних конструкціях у дизайні інтер'єру.  Перший продукт Fenix створений в 2013 році і вже пройшов випробування в користуванні замовниками з усього світу. Він виробляється на двох заводах: в Канаді та Італії. Виробник використовує сучасні технології, дбаючи про екологію.  
Завдяки низькій світловідбивній здатності поверхня FENIX має максимальний ступінь світлонепроникності, тактильну м'якість і захист від слідів відбитків пальців. Крім того, можливе термічне відновлення поверхневих подряпин.  

Процес виготовлення
Вироби FENIX – це суперматові довговічні матеріали, виготовлені на паперовій основі (більше 60%) та термореактивних смол (30 – 40%). Продукцію FENIX отримують у процесі пресування, в ході якого одночасно застосовують тепло та тиск для створення однорідного непористого продукту. Загалом, процес та склад матеріалу подібний до HPL плит інших брендів, які часто використовуємо для стільниць в своїх проєктах. А от зовнішня поверхня FENIX є абсолютно унікальною: виготовляється шляхом нанесення багатошарового покриття та характеризується використанням акрилових смол нового покоління, затверділих та закріплених у потоці електронів. 
FENIX має високу стійкість до подряпин завдяки наночастинкам. За рахунок застосування інтелектуальних високотехнологічних процесів ці наночастинки рівномірно розподіляються всередині спеціально розробленого покриття. Після обробки наночастинки повністю вбудовуються та закріплюються у поверхневому шарі FENIX. Це екологічний та безпечний матеріал, який підходить для контакту з харчовими продуктами (сертифікат NSF).

Застосування FENIX у меблевому виробництві
Найчастіше ми використовуємо його для фасадів кухоньвіталеньпеналів, тумб у ванних кімнатах. Клієнти цінують FENIX за його надзвичайно матову поверхню, легкість в догляді  та приємні тактильні відчуття. Варто зазначити, що палітра матеріалу досить обмежена - 20 кольорів, які розроблені з врахуванням сучасних інтер'єрних трендів.  

Догляд та можливість відновлення поверхні
Якщо подивитися на FENIX через мікроскоп, можна помітити структуру, яка надає поверхні матовий вигляд.

Структура поверхні FENIX

Структура поверхні FENIX

Очищення матових поверхонь означає очищення їхньої структури. Ви можете використовувати звичайні побутові миючі засоби (крім абразивних). Важливим етапом є регулярне ополіскування водою. Відео нижче допоможе вам зрозуміти основні правила та заборони, яких слід дотримуватися:

Догляд за поверхнями Fenix

Кілька слів про можливості відновлення своєї поверхні (ймовірно, назва "FENIX" походить від міфічного птаха, що володів такими можливостями). При використанні праски та вологого рушника/тканини на відповідній ділянці виробу можна "термічно загоїти"  (якщо подряпини не заглибилися всередину поверхні). Докладнішу інформацію про це можна знайти в Інструкції з догляду та очищення FENIX.

Приклади використання Fenix в наших проєктах можна знайти за посиланням: меблі у ванну, кухня в чорному кольорі, острівна кухня.