Кварцові і кварцитові стільниці

Кварцові і кварцитові стільниці

Кварцові, кварцитові стільниці - одне й теж?

Часто між цими поняттями виникає плутанина - пояснимо у чому ж різниця!

Кварц  — мінерал класу простих оксидів і гідроксидів, головний мінерал групи кремнеземів, широко розповсюджених у літосфері. Складається з діоксиду кремнію каркасної конструкції. Кварц — один із найпоширених мінералів у земній корі.

Кварцит  — метаморфічна гірська порода, що складається з кварцу. Використовується у будівництві у вигляді щебню, бруківки, для будівництва доріг, фундаменту. 

  Теоретично, стільницю можна виготовити з кварциту - зробити зріз натуральної породи. Але цей матеріал не буде практичним для кухні: він має пори, в які буде потрапляти рідина (особливо з стійким пігментом), догляд за такою стільницею буде клопітким. На практиці, кварцитові стільниці - це унікальні вироби, за які беруться одиниці майстрів. Саме тому меблярі використовують кварцові стільниці, які позбавлені цих недоліків та більше пристосовані до побутових умов. Вони складаються більше ніж на 90% з натурального кварцу. Про них нижче.

Різниця між кварцом та кварцитом, приклади кварцових стіниць і фартухів на кухні

Різниця між кварцом та кварцитом, приклади кварцових стіниць і фартухів на кухні

Детально про кварцову стільницю

  Враховуючи потреби споживачів та їх матеріальне забезпечення, компанія Meblens пропонує своїм клієнтам, як варіант, кварцову стільницю. Ми співпрацюємо з ізраїльським виробником кварцових плит Caesarstone на основі даних якого і висвітлимо детальніше питання про цей матеріал.

   Зазвичай кварцовий камінь застосовують для внутрішнього оздоблення приміщень. Кварцова плита складається на 93% з подрібненого натурального кварцу, 6% це акрилові смоли та 1% це барвник, який забезпечує колірну гаму кінцевого виробу. Таким чином усі властивості природного кварцу повною мірою передаються штучно створеній плиті. 

  В основному застосування таких кварцових плит - кухонна стільниця, основними властивостями якої є

- висока практичність в побуті. Багатоетапне виробництво із постійним стандартизованим контролем якості забезпечує стійкість каменю до механічних пошкоджень, стирання чи втрати кольору. Також кварцові плити витримують короткотривалий вплив екстремальних  температур.

- легкість у догляді. Заводське полірування плити гарантує відсутність пор, завдяки чому поверхня не вбирає рідини будь-якого складу чи походження. Це також додаткова гарантія гігієнічності, адже в структуру плити неможливо попасти бактеріям і мікроорганізмам. Прибирання не буде трудомістким - достатньо протерти стільницю ганчіркою з миючим розчином. Додатково можна виготовити мийку нижнього монтажу з такого ж каменю, що і стільницю. Це забезпечує непомітний стик і відсутність швів, на яких часто затримуються залишки змитої з посуду їжі.

- багата колірна гама. Підлаштовуючись вимогам потенційних покупців дизайнерські лабораторії Caesarstone розробляють нові відтінки універсальних фактур поверхні. Технологія виробництва забезпечує однорідність структури і її забарвлення не тільки по всій площі поверхні, а ще й по глибині всього виробу. Стільниця з кварцу доповнить і підкреслить інтер'єр будь-якого стилю.

  Кварц - недешевий матеріал. Це обумовлено його експлуатаційними характеристиками та надійністю, природним походженням та складністю обробки. Кварцові стільниці - ідеальний естетичний вигляд в поєднанні з високими експлуатаційними властивостями.

  Враховуючи свій багаторічний досвід, все ж таки маємо застерегти, що за такими стільницями важливий відповідний догляд: якщо залишити на деякий час пролиті рідини насиченого кольору може залишитись пляма; її можна подряпати, тому використання дошки для нарізання обов'язкове (про стільницю, яка не боїться подряпин тут ); стільниця може пошкодитись від різкого перепаду температури, на неї не можна поставити гарячу сковорідку; стик частин стільниці великий - близько 1 мм; торець можна обробити мінімально - існує ризик сколів.

  При бажанні стільницю можна полірувати, але це теж процес не з легких. Стільницю демонтують з кухні, відвозять до спеціалістів, які мають відповідне обладнання, її шліфують під потоком води, а потім знову монтують.

  Зразки кварцових стільниць є в усіх наших салонах. Ціна залежить від виробника, конкретного декору та розміру самої стільниці. Якщо залишились питання, ми з радістю проконсультуємо вас онлайн чи офлайн, а також підберемо ідеальний варіант для вашої кухні.