МДФ для фасадів: що варто знати перед замовленням меблів

МДФ для фасадів: що варто знати перед замовленням меблів

Під час вибору меблів вагоме місце посідає не тільки їх зовнішній вигляд, а й матеріал з якого вони зроблені, оскільки це безпосередньо вплине на термін їх використання. Ми вважаємо, що якісні меблі - це довгострокова інвестиція в комфортне життя.

   Естетична складова також важлива для комфортного перебування в приміщенні, створенні загальної атмосфери. Колір, форма, текстура - це все має значення при розробці дизайну оселі чи комерційного приміщення. Вигляд меблів, оцінюється, в першу чергу,  по фасадах - тильної сторони меблевого гарнітуру.

    Популярною основою для виготовлення фасадів є МДФ плити. МДФ - це деревноволокниста плита середньої щільності, яку прийнято вважати екологічно чистим матеріалом, оскільки скріплюють між собою дрібно перероблену деревину за допомогою органічних речовин.

Переваги МДФ:

  1. Цінова категорія є прийнятною для будь-якого споживача.
  2. Меблі з МДФ мають довгий період експлуатації, який може досягти 10 років і, при цьому, не змінити вигляд.
  3. При правильному догляді меблі не будуть розсихатись. 
  4. Обробка плити по периметру робить її стійкою до вологості, що є перевагою при виборі кухонних фасадів.

   Проте найбільшою перевагою матеріалу МДФ є його композиційність - здатність піддаватись будь-якій обробці, для надання естетичного вигляду кінцевому продукту в залежності від вподобань споживача. 

   Вигляд фасадів також залежить від обробки МДФ плити.

   Шпонування МДФ плити підходить любителям дерев’яного декору, що по зовнішньому вигляду імітує дерев’яні меблі, але в порівнянні з натуральним деревом суттєво зменшує кінцеву вартість.  Детальніше про шпон можна прочитати в нашій статті.

    Фарбовані фасади МДФ (емаль) підійдуть тим, для кого колір має значення: кольорова гама налічує більше 2500 відтінків. Після певних стадій обробки МДФ фасад стає вологостійким, а обраний колір з часом не змінюється. В залежності від інтер’єру фарбовані фасади можна зробити матовими або глянцевими.

Компанія MEBLENS фарбує фасади на власному виробництві в спеціально обладнаному приміщенні.  Якщо у вас є сумніви відносно кольору, ми зробимо викраску на більшій площині. Догляд за такими фасадами не вимагає значних зусиль: достатньо протерти меблі вологою ганчіркою з миючими засобами без кислот та абразивів.

При фарбуванні плит МДФ використовуємо австрійську фарбу Adler. Чому саме вона? Безпечна для людини, сертифікована, екологічна (виробництво у Шваці (Австрії), використовують зелену енергетику). Численні нагороди та сертифікати, в рамках яких лакофарбовий завод регулярно проходить строгий контроль, доводять, що якість, відповідальні дії та соціальна відданість не є для Adler пустими словами. Інновації та стійкість, краща якість продукції та компетентне персональне обслуговування клієнтів є ключем до успіху бренду. Одним із напрямків досліджень та розробок є розробка екологічних та безпечних для навколишнього середовища фарб та покриттів. 10% обороту щорічно спрямовується на розробку нових та покращених продуктів та інноваційних технологій. Понад дві третини з приблизно 10 000 найменувань виробляються на водорозчинній основі.

Виробництво компанії Adler

    Додатковою перевагою МДФ фасаду є можливість його фрезерування, поєднання з іншими матеріалами (склом, металом),можливість замінити класичні ручки на фрезеровані. Великою популярністю в сучасних кухнях користуються прямі МДФ фасади, любителі класичного інтер'єру надають перевагу рамковим (фрезерованим) фасадам. Оскільки ми виготовляємо фасади самостійно, то ширина/глибина рамки, смуг, візерунок обирається індивідуально.

Розповідаємо про фарбовані МДФ фасади на прикладі нашої кухні

В нашому портфоліо більшість кухонь мають МДФ фасади, наприклад: глянцевий білий фасад з фрезерованою ручкою, матовий фрезерований МДФ для кухні в стилі неокласики, поєднання глянцевих прямих і фрезерованих матових фасадів. Крім того МДФ може використовуватися в усіх інших приміщеннях: передпокій, вітальня, ванна кімната

Кухня з білим глянцевим фасадом МДФ. Ручка - фрезерована, помальована в колір фасаду.

Кухня з білим глянцевим фасадом МДФ. Ручка - фрезерована, помальована в колір фасаду.

Матові рамкові білі і сині фасади МДФ з накладними ручками

Матові рамкові білі і сині фасади МДФ з накладними ручками

МДФ фасади для ванної кімнати, глянцеві, сірі

МДФ фасади для ванної кімнати, глянцеві, сірі

Фрезерований МДФ фасад для вітальні зблизька. Колір, ширина, глибина, напрям смуг обирається замовником індивідуально.

Фрезерований МДФ фасад для вітальні зблизька. Колір, ширина, глибина, напрям смуг обирається замовником індивідуально.